Crama Domneasca - Principele Radu – dinastia Merlot de Tohan

Principele Radu – dinastia Merlot de Tohan

Unul dintre vinurile de top de la Tohani Romania este Principele Radu – Merlot, aflat astazi la cea de a treia editie, respectiv cea din recolta anului 2012.

Strugurii provin de pe parcela Principelui de 0,7 hectare, aflata in inima podgoriei si au fost culesi manual. Dupa macerarea la rece si fermentatia alcoolica, a urmat maturarea in baricuri de stejar de Allier vreme de 24 de luni, iar dupa imbuteliere vinul a fost pastrat in crama inca 18 luni. Rubiniu intens si extractiv, Principele Radu – Merlot 2012 debuteaza cu arome bine definite de piper negru si rosu, dar mai ales de fructe rosii carnoase cu pulpa zemoasa, cirese negre, visine si mure coapte. De la baric a imprumutat notele de condimente dulci, ierburi balsamice si rasina de brad. Gustativ e matasos si ies in evidenta fructele scoase din alcool, frunze de tabac de Virginia si note tertiare de vanilie si gudron. Taninurile sunt modelate de anii de maturare iar postgustul lung este amprentat de senzatii fructate. Se serveste la o temperatura intre 15 si 17 grade Celsius si este necesara decantarea minimum doua ore. Ca asocieri culinare puteti alege intre mezeluri crud uscate, preparate din carne de vanat, branzeturi maturate, cotlet de miel cu reductie de vin. Pana acum, pentru fiecare editie de Principele Radu – Merlot au fost imbuteliate 5.000 de sticle. Ultima medalie de aur pentru acest vin a fost obtinuta la finalul lunii octombrie 2017, la concursul international "Emozioni dal Mondo - Merlot e Cabernet" care a avut loc in Bergamo, Italia, sub egida Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV).

NEWSLETTER

LUNI 14.00 - 24.00
MARȚI - DUMINICÂ 12:00 - 24:00

emil.manea@cramadomneasca.net
+(40) 0758 333 000

CRAMA DOMNEASCA face parte din grupul H.E.R.S. Descoperiti celelalte locatii care v-ar putea interesa din Bucuresti si nu numai: LOFT, LOFT Mamaia, El Capitan (Snagov), L'Atelier - l'art culinaire, Trattoria Il Villagio, Arc Bakery, Magellan's!

HARTA ACCES